torstai 27. toukokuuta 2010

Valkosuklaa-passiojuustokakku


Tämä herkku on hieman muunneltu versio Maku-lehden 2/10 leivosohjeesta. Syötiin pääsiäisenä ihanassa seurassa ja kelpasi kaikille! :) Pohjaksi paistoin tavallisen kääretorttupohjan, mikä oli ihan kivaa vaihtelua.

Täyte:
4 liivatelehteä
1prk Flora Vispiä
1prk vaniljatuorejuustoa
200g valkosuklaata
2rkl sitruunamehua

Kiille:
3 liivatelehteä
2prk mangososetta (esim. Piltti)
2 passiohedelmää
1dl täysmehua (mukana passiohedelmää)
2rkl sitruunamehua

-paista kääretorttupohja, jäähdytä ja leikkaa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan sopiva pala
-liota täytteen liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10min
-vatkaa sillä aikaa Flora Vispi vaahdoksi
-sulata valkosuklaa vesihauteessa/mikrossa varoen
-sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon, kääntele joukkoon vatkattu Flora vispi
-kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen hyvin puristetut liivatteet, sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen
-kaada täyte vuokaan pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja hyydytä viileässä n.4tuntia
-valmista kiille: upota liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen
-yhdistä mangosose, passiohedelmn sisukset ja täysmehu
-liota liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon, levitä kiille kakun päälle
-nosta vuoka jääkaappiin väh. 2 tunniksi, koristele haluamallasi tavalla

11 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku! Namimaiskis!
    Linkitän sinut,jos sopii, jotta löydän takaisin kakkujasi ihailemaan!

    Aurinkoista viikkoa toivottelee Sumi

    VastaaPoista
  2. Mie ilmoitan vaan olemassaolostani, että sun blogisi herkkuja seuraan iloisna <3

    VastaaPoista
  3. Heippa. ♥
    Sul on tosi ihana blogi.
    Oon 14 ja tyksin kans ihan sairaan paljo leipomisest. Leivon aika paljo mun kavereitten kans tai sit leivon ihan vaan kavereil. Meil on parin viikon pääst tulos mun täti kylään ja haluisin tehä semmosii kawaii muffinssei. Ne on tosi söpöi. Tiitäkö jonku sivun mist löytyis ohje ees Enkuks tai osaaks tehä ite? Luulen et niitten koritselemiseen menee kyl ehkä aika paljon aikaa jos tekee pienii ja et niihin käytetään varmaan marsipaanii. Mun mielest sää oot niin taitava et osaisit varmaan tehä... n__n <3

    Ps. Tän vuoden viimese todistuksen ainut 10 oli kotitalous. :-D

    VastaaPoista
  4. Kiva, että joku jaksaa käydä täällä, vaikka päivityksiä tuleekin harvoin. Yritän lähiaikoina laittaa lisää uusia ohjeita! :)
    Kawaii-muffinsseista en ole ennen kuullutkaan ja pikaisella googlauksella en löytänyt mitään ohjetta. Eli tässä asiassa en osaa olla avuksi! :) Mutta iloa leivontaan!

    VastaaPoista
  5. Mä tein tämän saman hieman muunnellusti. Pohjan maku lehden ohjeen mukaan ja se on todella maukas !! En löytänyt täältä käpykylästä passion hedelmää joten tein persikasta ja aprikoosista päällisen. Herkkua on!

    VastaaPoista
  6. Hei kivat sivut!! Huippuhauska idea tuo että kermavaahtopursotus on kaksivärinen, todella upean näköinen. Tätä täytyy ehdottomasti testata seuraavassa kermakakussani. Käyhän kurkkimassa blogiani jos jaksat. Minä lisään sut listalleni, ei kai haittaa? :)

    VastaaPoista
  7. Tätä on testattava!
    Sulla on muutenki niin kiva blogi ja kauniit tuotokset että mä en kestä :)
    Kiitos.

    VastaaPoista
  8. Tätä on testattava!
    Sulla on muutenkin niin kiva blogi ja kauniita tuotoksia että mä en kestä :)
    Kiitos.

    VastaaPoista
  9. Miten olet saanut kaksivärisen kermavaahdon? :O Tämä ohje meni kyllä kokeiluun, kuulosti niin herkulta!! :D

    VastaaPoista
  10. Värjäsin puolet Flora Vispistä keltaisella pastavärillä ja laitoin pursotinpussiin vierekkäin valkoista ja keltaista Vispiä! =)

    VastaaPoista