tiistai 31. toukokuuta 2011

Pikkukakku lapsille

Vihdoin ja viimein sain ladattua kuvia, ohjeita tulossa pikku hiljaa...pitkän pitkän hiljaisuuden jälkeen.
Tämän minikakun tein lapsilleni, kun olin luvannut, että juhlitaan isomman tytön esikoulun päättymistä.
Paistoin kakun 18cm kakkuvuoassa, jolla saa kätevästi pikkuisen kakun aikaiseksi. Teen kakun aina gluteenittomana, koska tykkään pohjan mausta ja koostumuksesta enemmän, kuin tavallisesta sokerikakkupohjasta. Pohjan kostuttamisessa täytyy olla tosi varovainen, aivan pieni nestemäärä riittää, eikä sekään ole mielestäni välttämättä tarpeen.


Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl gluteenittomia jauhoja
½ tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, kuivat aineet sekaisin ja siivilän läpi sekoittaen varovasti munasokerivaahtoon. Paistetaan voidellussa vuoassa, kunnes kypsä.
Täyte:
 Flora Vispiä
 Valion Vanilla kinuskikastiketta
Mansikoita, sokeria ja vaniljasokeria, kuorrutettu Flora Vispillä
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, sekä kinuskikastikkeella. Pilko mansikat joukkoon, täytä ja koristele kakku!

3 kommenttia:

  1. Kiitos gluteenittoman kakkupohjan ohjeesta! Tuo kakku näyttää aivan ihanalta! Tykkään itsekin usein pursottaa täytekakun reunat tuolla lehtityllalla. Kermaakaan ei mene niin paljon kuin jollain tähtityllalla esimerkiksi.

    VastaaPoista
  2. Olepa hyvä! =) Yleensä olen paistellut tuon pohjan kääretorttuna kaksinkertaisena siis, koska meidän uuni on KAMALA ja paistaa aivan toispuoleisesti -> kakkupohjat lässähtää, kun niitä joutuu kääntelemään. Mutta tämän pikkukakun paistoaika oli sen verta lyhyt, että onnistui hyvin. Kokeilin muutes ensimmäistä kertaa tuota tähtityllaa ja todella huomasin, miten paljon vähemmän meni kermaa! Olin vatkannut sitä aivan liikaa! ;)Mutta ihan kivat pursotukset sillä sai aikaiseksi.

    VastaaPoista
  3. Crazy Bakersin tuotteita olen kerran maistanut. En varsinaisesti ole gluteenittomalla linjalla, vaan kokeilin vain.

    VastaaPoista