tiistai 31. toukokuuta 2011

Tomaatti-mozzarella piirakka

Ohje löytyi aikoinaan jostain lehdestä ja on mielestäni tosi nopea, helppo ja hyvä (vaikka harvemmin tuleekin valmiita piirakkapohjia osteltua..)! Maistui hyvin vieraillekin ja tätä teen uudestaan.

Pohja:
1 pkt valmista suolaista piirakkataikinaa

Täyte:
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ruokakermaa
nippu basilikaa silputtuna
ripaus suolaa
ripaus chilimausteseosta
200 g mozzarellaa
2 tomaattia
kourallinen kivettömiä oliiveja
 Painele valmis taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Pistele taikinan pohjaan haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10min. Anna jäähtyä hetki. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita muniin tuorejuusto ja kerma. Mausta seos silputulla basilikalla ja mausteilla. Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi. Kaada munaseos vuokaan. Asettele pinnalle mozzarella- ja tomaattiviipaleet, sekä oliivit. Paista 225 asteessa n.30 minuuttia. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä. Koristele basilikan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti