lauantai 25. elokuuta 2012

Mustikka-vaniljapiirakka


Yksi pala maistettu..nam!
Tänään juhlittiin hieman etukäteen tyttömme 8-v synttäreitä, kun isovanhemmat tulivat kylään. Tytön toiveesta tein mustikkapiirakkaa ja oli kivaa päästä taas testaamaan uutta ohjetta. Ohje hieman muokkautui taas leipoessa (ranskankerma oli jäätynyt jääkaapissa..) ja lopulta sovelsin koko täytteen kaapista löytyvistä aineksista. Myös paiston kanssa tuli hieman ongelmia ja loppuajan paistoin piirakkaa ylälämmöllä. Mutta lopputulos oli onneksi mehevä ja herkullisen vaniljainen. Alkuperäinen ohje on MTV3:n sivuilta, tässä muokattu versio.

Pohja:
2dl jauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
3/4dl sokeria
½dl juoksevaa Oivariinia
½dl kermaa
1muna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää Oivariini, kerma ja muna. Sekoita, mutta älä vatkaa. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota piirakkapohja pois uunista. Valmista täyte.

Täyte:
1prk maitorahkaa
½dl kermaa
2-3 munaa (itse laitoin 3 pientä)
1pss Vanhanajan vaniljakastikejauhetta
Sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Pinnalle:
5dl mustikoita
1rkl perunajauhoja

Sekoita rahka, kerma ja munat keskenään. Lisää vaniljakastikejauhe ja sokerit, sekoita hyvin. Sekoita mustikat ja perunajauhot, levitä mustikat esipaistetun pohjan päälle. Levitä täyte mustikoiden päälle ja paista piirakkaa vielä 20-30 minuuttia. Jotta pohja ei paistu liikaa, voit kääntää ylälämmön päälle paistoajan lopuksi (viimeiset 10min).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti