lauantai 18. elokuuta 2012

Omenapulla


Tämä helppo ohje on alunperin Pullahiiren blogista nimellä Mansikkapulla. Ohje on testattu pariin kertaan marjoilla ja nyt oli vuorossa omena. Toimii näinkin ja on nopeaa ja herkullista tuoreena ja lämpimänä esim. vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Pohja maistuu "pullamaiselta" taikinassa olevan kardemumman takia.

2½dl kerma-maitoa
2 munaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1rkl kardemummaa (laitoin 1tl)
5dl jauhoja
50g sulatettua voita
300g omenaa (mansikoita, raparperia, vadelmia..)
sokeria, kanelia+vaniljasokeria päälle

Sekoita kerma-maito ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja lisää munaseokseen. Lisää lopuksi sulatettu voi, sekoita, mutta älä vatkaa. Kaada taikina vuokaan voideltuun ja jauhotettuun piirakka- tai irtopohjavuokaan. Kuori ja viipaloi omenat, asettele taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.30 minuuttia. Ripottele valmiin piiraan pinnalle vielä sokeria ja vaniljasokeria. Tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti