perjantai 17. elokuuta 2012

Persikkajuustokakku



Tämä herkullinen kakku matkasi eräisiin Baby Shower kutsuihin ja maistui kaikille! Kannattaa kokeilla, jos tykkäät uunissa paistetuista juustokaikuista. Ohjeen alkuperää en nyt muista.

Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
2½dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri, lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:
500g säilykepersikoita
4 munaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai)
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl Maizenaa

Soseuta persikat. Vatkaa tasaiseksi persikat, tuorejuustot, munat ja sokerit. Siivilöi joukkoon Maizena, sekoita. Levitä täyte pohjan päälle, paista uunin alatasolla 175 asteessa n.1 tunti. Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Koristele esim. tuoreilla marjoilla ja sulatetulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti