sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Sitruunainen omenatorttu


Sain tänään vieraaksi ystävän kahden suloisen tyttönsä kanssa ja tarjosin vieraille tätä herkullista omenatorttua. Löysin ohjeen Taikina Taivas-blogista ja se vaikutti mukavan erilaiselta. Ohje on muuten alkuperäisessä muodossaan, mutta lisäsin rutkasti vaniljasokeria. Oli kyllä hyvää! :)

Aloita valmistamalla täyte:
2dl vettä
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1tl kanelia
3 isoa omenaa

Pilko omenat palasiksi. Laita kattilaan vesi, sokerit, kaneli ja sitruunan kuori ja raaste. Kiehauta seos ja lisää omenat. Hauduta miedolla lämmöllä pehmeäksi. Jäähdytä ja valuta siivilän läpi.


Pohja:
200g voita
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 munaa
½ sitruunan raastettu kuori (itse laitan seuraavalla kerralla enemmän, koska rakastan sitruunan makua!)
2½-3dl jauhoja (laitoin 3)
½tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdista toisessa kulhossa kuivat aineet ja sitruunan kuoriraaste. Lisää kuivat aineet taikinan joukkoon. Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. Kaada puolet taikinasta pohjalle, levitä omenatäyte ja viimeiseksi loppu taikina täytteen päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n.45 minuuttia. Jäähdytä torttu ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti