keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kinuskiset pikkupiirakat


Ostin viime viikolla Clas Ohlsonilta pieniä kertakäyttöisiä piirakkavuokia ja niitä piti tietysti eräänä iltana päästä testaamaan. Tarvikkeet kinuskiseen marjapiirakkaan olivat odotelleet jo leipojaansa ja päätin pikaisesti pyöräyttää kolme erillistä marjapiirakkaa. Vuokien reunat olivat aika matalat, joten täytettä en uskaltanut käyttää kokonaan ja sitä jäi harmikseni jonkin verran yli. Tällä ohjeella tulee siis yksi iso marjapiirakka tai kolme pienempää. Täytettä ei näihin pieniin kannata tehdä ihan täyttä määrää, ellei omista korkeareunaisia pieniä vuokia! ;) Mutta herkullista oli ja oli hauskaa, kun sai maistella eri makuisia piirakoita. Jokaisella perheenjäsenellä oli oma suosikkinsa. Esikoinen piti eniten mustikkapiirakasta, koska se oli makeaa. Minä ja mieheni kallistuttiin vadelmaversion puolelle ja 5-vuotiaamme mielestä kirpeä punaherukka vei voiton. Piirakat olivat parhaimmillaan jääkaappikylminä. Suosittelen testaamaan! :) Ohje on alunperin Hellapoliisin sivuilta.

Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria (oma lisäys)
1 muna
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää  muna vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Jos teet yhden ison piirakan, esipaista pohjaa n.5-10 min 200 asteessa.Valmista täyte.

Täyte:
2dl kinuskikastiketta
2,5dl Flora Vispiä
3 munaa
1tl vaniljasokeria

Pinnalle: 150g marjoja

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Ripottele marjat piirakan pinnalle ja kaada täyte päälle. Paista 200 asteessa n.30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile jääkaappikylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti