lauantai 6. lokakuuta 2012

Piparkakkupojan omppupiirakka (myös gluteeniton versio)


Tämä resepti on Kinuskissan blogista ja tosi herkullinen, sekä ihanasti jouluinen! :) Tein piirakan gluteenittomana, koska en ole vähään aikaan oikein sietänyt viljatuotteita (mikä on kamalaa, kun leipominen on niin ihanaa) ja olen leipomiani herkkuja maistanut vain pikkuisen, tai jättänyt maistelut muille! ;) Piirakasta tuli mielettömän mehevä ja kuohkea ja työkaverini mielestä paras omppupiirakka ikinä. Eli voin suositella tätä gluteenitonta versioita. Piirakan maku parani vielä entisestään, kun se oli ollut 1-2 päivää jääkaapissa, eli kannattaa valmistaa se jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Laitan sulkuihin gluteenittomaan version ainekset. Kuva on otettu kiireessä hämäränä ja sateisena aamuna ennen töihin lähtöä..älkää antako sen hämätä, vaan nyt leipomaan ja tuomaan hieman joulun tuoksua kotiin! :)

Pohja:
200g voita
2dl sokeria
2 munaa
½dl siirappia
(1-2tl psylliumia gluteenittomaan versioon)
4dl vehnäjauhoja (4dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta)
2dl kaurahiutaleita (2dl mantelijauhetta)
2tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
1rkl vaniljasokeria
2dl maitoa

Täyte:
3 isoa omenaa
½dl fariinisokeria
1rkl piparkakkumaustetta
2tl vaniljasokeria (oma lisäys)

Vatkaa voi ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten ja seuraavaksi siirappi. (Jos teet gluteenittoman version, lisää tässä vaiheessa psyllium) Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan hyvin sekoittaen. Kaada taikina isoon voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Valmista täyte pilkkomalla ensin omenat viipaleiksi. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kierittele omanaviipaleet seoksessa. Painele omenat vieri viereen piirakkataikinaan. Paista 200 asteessa n.35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti