sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Vadelma- ja mustikkaruudut


Tämän ohjeen löysin Lunni leipoo-blogista etsiessäni jotain uutta ja herkullista leivottavaa päiväkodin vanhempieniltaan. Kokeilu kannatti -ihanan meheviä, makeita ja maistuvia herkkuja näistä tuli. Suosittelen! Maku oli parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun leivokset olivat tekeytyneet yön uli jääkaapissa. Alkuperäinen ohje sisälsi ainoastaan vadelmaa, mutta itse laitoin puoleen taikinaan mustikoita.

Taikina:
3 munaa
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria (oma lisäys)
200g voita
8dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
4dl maitoa
3-4dl marjoja

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään yhdistetyt kuivat aineet taikinaan. Sekoita taikinan joukkoon vähän kerrallaan lisäten sulatettu voi ja maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle marjat. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n.25 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
6dl tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
1tl vanilja-aromia (oma lisäys)
150g voita (laitoin n.70g)

Vatkaa täytteen ainekset keskenään sähkövatkaimella ja levitä pohjan päälle. Leikkaa jääkaappikylmä piiras paloiksi terävällä veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti